European Media Partner

My life in music… Danilo Kuiters

Boeken, muziek, gerechten, ze vormen vaak een rode draad door ons leven. Bij bepaalde gebeurtenissen denk je gelijk aan dat ene nummer, of die passage uit dat mooie boek. Wij vroegen zanger Danilo Kuiters naar tien nummers die voor hem belangrijk zijn.


Welk liedje doet je aan je jeugd denken?

“Poeh, lastige vraag. Ik heb daar ook niet zo 1, 2, 3 een antwoord op. Er waren wel een aantal mensen waar ik echt fan van was, maar één specifiek liedje weet ik zo niet.”


Bij welk nummer kan je niet stil blijven zitten?

“Wat ik echt een fijn nummer vind is September van Earth, Wind & Fire, echt de vrolijke soul muziek van vroeger, dat blijft toch altijd goed. Als dat nummer begint krijg ik gelijk zo’n fijn gevoel, lekker meezingen en dat ene dansje dat je dan doet. Ja dat blijft leuk.”


Op welk nummer sport je graag?

“Als ik sport draai ik meestal nummers van Martin Garrix. Echt housenummers met een lekkere beat.”


Welk nummer luister je graag in de auto?

“In de auto zijn het vaak ook wel de meezingers, gewoon een beetje de top 40. Zo draaide ik heel lang ook I Don’t Care van Ed Sheeran en Justin Bieber. Daar zing je ook lekker bij mee.”


Welk nummer doet je aan de lente denken?

“Dat is ook weer een mooi Nederlandstalig nummer, Ik wil slapen van Jan Smit, Alain Clark en Glen Faria. Dat nummer heeft echt een lekkere sfeer.”


Wat is het perfecte liefdesliedje?

“I Will Always Love You, haha. Nee, bijna alle liedjes gaan over de liefde, dus de ideale kiezen is best lastig. Ik denk dat dat ook afhangt van de persoon waar je het voor draait of zingt.”


Welk nummer heeft een speciale lading voor je?

“Nou ja, ik heb natuurlijk ook wel eens liefdesverdriet gehad. En dan draai ik altijd I Can’t Make You Love Me van Bonnie Raitt grijs. Ik denk dat iedereen die dat gevoeld heeft dat nummer wel eens geluisterd heeft.”


Wat is je favoriete songtekst?

“Ik denk toch Als er nooit meer een morgen zou zijn van Marco Borsato en Ali B. Dat vind ik tekstueel echt heel sterk. Het heeft natuurlijk ook echt een hele duidelijke boodschap.”


Van welk liedje krijg je nooit genoeg?

“Echt het allermooiste liedje? Dat is toch wel Ik heb je lief van Paul de Leeuw. Die zing ik ook heel graag en ik heb hem een keer voor mijn vader gezongen, dat maakt het extra bijzonder. Je kan er echt een verhaal mee vertellen.”


Tot slot: wat is het laatste nummer dat je geluisterd hebt?

“Oh dat is een makkelijke! See You Again van Wiz Khalifa ft. Charlie Puth. Dat gaat over die jongen van The Fast and the Furious die is omgekomen bij een auto-ongeluk. Ook dat nummer raakt je echt, omdat het zo’n sterk verhaal is.


Delen

Journalist

Related articles