European Media Partner

Gemak van de elektrische fiets, zowel in de stad als voor de portemonnee

Met een elektrische fiets ben je in staat om langere afstanden af te leggen, kun je snel van punt A naar B en valt er na een tijdje geen boete op de deurmat van te hard rijden. 

Fantasiemarkt

“In Amsterdam gebruiken veel mensen een e-bike voor het woon-werkverkeer, dus eigenlijk voor de kortere afstanden”, vertelt Martin Slagt, Cannondale dealer in Wormerveer. “Maar een e-bike is juist ook uitermate geschikt om te recreëren vanuit de stad, naar bijvoorbeeld Bloemendaal. Ik zie nu fietsmerken de (fantasie)markt opkomen die na twee jaar weer verdwijnen. Dit omdat de onderdelen niet gemakkelijk verkrijgbaar zijn op de markt, waardoor consumenten bij reparatie niet de juiste onderdelen kunnen vinden of bestellen. Het kiezen voor een e-bike van kwaliteit zorgt ervoor dat de kwaliteit in de toekomst wordt gewaarborgd, omdat je bij reparatie goed geholpen kunt worden.”  


Voordelen

Een e-bike is comfortabel, je kan er lange afstanden mee af leggen en mocht het gewicht toenemen van de e-bike dan merk je dat niet doordat de motorondersteuning de fietser hulp biedt, gaat Martin verder. “Zo kun je bijvoorbeeld ook gemakkelijker een berg op en kun je ook bij tegenwind met dezelfde weerstand fietsen, dat maakt het fietsen een stuk prettiger. Er is een zelfs een e-bike met vier wielen beschikbaar. Dit zorgt voor meer stabiliteit zodat ook ouderen kunnen recreëren met een e-bike en geen angst meer hebben om bijvoorbeeld te vallen of om op- of af te stappen. Ook de remsystemen worden steeds beter. Deze worden aangepast op snelheid en de hydraulische remsystemen zijn beter doseerbaar. De remmen werken dus beter wanneer je snelheid hoger wordt.”   


Leasecontract

Een goede elektrische fiets kost al gauw drieduizend euro, vertelt Martin. “Een goede batterij van een e-bike is namelijk al zeshonderd tot twaalfhonderd euro. Een hogere kwalificatie batterij is zelfs tussen twaalfhonderd en vijftienhonderd euro. Je kunt dus geen e-bike maken voor vijftienhonderd euro. Dat is een hoop geld, maar sinds begin dit jaar is er leaseconcept ingevoerd voor de e-bike. Belastingtechnisch is dit ook interessant voor zowel werkgevers als werknemers en wordt gestimuleerd door het Rijk. Met een leasecontract betaal je een maandelijks bedrag per maand en dat zorgt ervoor dat het financieel haalbaar wordt voor veel mensen. Ook voor de particulier is nu private lease van een elektrische fiets mogelijk.”  


Officiële dealer

Een e-bike is technisch gezien een moeilijk product, net als een computer, besluit Martin. “Ik raad dan ook aan om een e-bike aan te schaffen bij een officiële dealer. Zo voorkom je problemen wanneer de fiets kapot is en nergens aan de juiste materialen kan komen.”

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles